Αποκαλύπτουμε τα μυστικά των διαφημιστών και φτιάχνουμε διάφανα παγάκια!

Αποκαλύπτουμε τα μυστικά των διαφημιστών και φτιάχνουμε διάφανα παγάκια!

 

Έχετε παρατηρήσει πόσο όμορφα και κρυστάλλινα διάφανα δείχνουν τα παγάκια στις διαφημίσεις;  Αποκαλύπτουμε τα μυστικά των διαφημιστών και φτιάχνουμε διάφανα παγάκια!

 

Δεν θα ήταν υπέροχο το νερό μας, ο καφές μας, και όλα τα δροσερά ροφήματά μας, να έχουν διάφανα κρυστάλλινα παγάκια, ακριβώς όπως στις διαφημίσεις; Ενώ το νερό είναι διαυγές, όταν το καταψύξουμε γίνεται πάγος με ένα γαλακτώδες αδιάφανο χρώμα.  Αυτό οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο και κάποια άλλα στοιχεία, όπως τα άλατα. Οι διαφημιστές, για λόγους ταχύτητας, φτιάχνουν παγάκια με απεσταγμένο νερό.

 

Αν καταψύξουμε απεσταγμένο νερό, θα προκύψει ένας εντελώς καθαρός και διάφανος πάγος.  Όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τα παγάκια απο απεσταγμένο νερό στον καφέ μας, τα αναψυκτικά και τα ποτά μας, καθώς το απεσταγμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση.

Υπάρχει όμως ένας άλλος απλός και εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε διάφανα, κρυστάλλινα παγάκια. 

 

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να βράσουμε το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε.

 

1.Αρχικά γεμίζουμε με εμφιαλωμένο νερό την παγοθήκη που θα χρησιμοποιησουμε.

2.Ρίχνουμε το νερό από την παγοθήκη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, ωστε να αντικαταστήσουμε την ποσότητα που θα εξατμιστεί με το βράσιμο.

3.Βάζουμε το καπάκι στο κατσαρολάκι και το βράζουμε για 5-6 λεπτά. Κατόπιν, το αφήνουμε λίγη ώρα ώστε να σταματήσει ο βρασμός για να μην κινδυνέψουμε να καούμε, αλλά δεν πρέπει να κρυώσει εντελώς.

4.Το ρίχνουμε στην παγοθήκη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σε 3 ώρες τα κρυστάλλινα παγάκια μας, θα είναι έτοιμα και πολύ εντυπωσιακά!