Στις 22 Απριλίου όλος ο πλανήτης γιορτάζει την ημέρα της Γης! Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε το “σπίτι”μας; - Nera Kritis
24406
post-template-default,single,single-post,postid-24406,single-format-gallery,mega-menu-top-navigation,mega-menu-popup-navigation,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

  Στις 22 Απριλίου όλος ο πλανήτης γιορτάζει την ημέρα της Γης! Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε το “σπίτι”μας;

  Στις 22 Απριλίου όλος ο πλανήτης γιορτάζει την ημέρα της Γης! Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε το “σπίτι”μας;

  Το σίγουρο είναι ότι οι ωκεανοί κρύβουν πολλά μυστικά αφού παραμένουν ανεξερεύνητοι ακόμα και σήμερα σε ποσοστό 95%!

  Αν συνυπολογίσουμε ότι η επιφάνεια της Γης καλύπτεται κατά 70% από νερό, αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά μάλλον δεν την γνωρίζουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε!

   

  • Ο “μπλε” πλανήτης μας όπως ονόμασαν την Γη οι πρώτοι αστροναύτες οφείλει το υπέροχο χρώμα του στο νερό! Η επιφάνεια της Γης καλύπτεται από νερό σε ποσοστό 70%. Η ύπαρξη ζωής στον πλανήτη μας οφείλεται στο νερό. Το νερό είναι το πρώτο πράγμα που αναζητούν οι αποστολές διερεύνησης άλλων πλανητών ως την πιθανότερη ένδειξη για την ύπαρξη ζωής.

   

   

  • Το αρχαιότερο λιβάδι στην Γη αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στο νερό, εδώ στην γειτονιά μας, στην Μεσόγειο θάλασσα! Πρόκειται για το “γρασίδι της θάλασσας” ή posidonia oceanica που είναι η επιστημονική του ονομασία και καλύπτει τον βυθό της Μεσογείου από την Ισπανία έως την Κύπρο! Η ηλικία του σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πάνω από 100.000 ετών! https://www.theguardian.com/science/2012/feb/07/mediterranean-seagrass-thousands-years-old

   

  • O ναυτίλος είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη ζώων στην Γη και η ύπαρξή του χρονολογείται πολύ πριν την περίοδο των δεινοσαύρων. Η ηλικία του είδους υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια χρόνια και φυσικά ζει στην θάλασσα! https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ναυτίλος_(ζωολογία)