Εσύ ξέρεις τι νερό πίνεις; Είναι πάντα τόσο καθαρό και διάφανο όσο φαίνεται; - Nera Kritis
24080
post-template-default,single,single-post,postid-24080,single-format-standard,mega-menu-top-navigation,mega-menu-popup-navigation,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Εσύ ξέρεις τι νερό πίνεις; Είναι πάντα τόσο καθαρό και διάφανο όσο φαίνεται;

Χλώριο, βαριά μέταλλα και ph.

Χλώριο.

Αναμφισβήτητα η ανακάλυψη και η χρήση του χλωρίου ως μέσο απολύμανσης του νερού από  παθογόνους μικροοργανισμούς, συνέβαλλε στην ασφαλή χρήση του και στην εξάλειψη ασθενειών που μάστιζαν την ανθρωπότητα για αιώνες.

Από το χλώριο ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας δεν έχει θεσπίσει όρια ασφαλείας, καθώς όσες επιδημιολογικές μελέτες έχουν γίνει, δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη προβλήματος.

Παρότι λοιπόν το χλώριο είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, οι χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από αυτό όταν έρχεται σε επαφή με οργανικά υπολείμματα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του χλωρίου (η οποία είναι υποχρεωτική στα δημόσια αρδευτικά δίκτυα) είναι οι χημικές ενώσεις που γίνονται με αυτό.

Στα χλωροπαράγωγα όπως ονομάζονται οι χημικές ενώσεις του χλωρίου, συμπεριλαμβάνονται το χλωροφόρμιο και τα τριαλογονοµεθάνια τα οποία έχουν ευθέως και τεκμηριωμένα ενοχοποιηθεί για την πρόκληση σοβαρότατων ασθενειών.

Βαριά μέταλλα.

Ένα άλλο πρόβλημα εντοπίζεται στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως  ο υδράργυρος  το κάδμιο  ο χαλκός  και το χρώμιο στο νερό. Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βαριά μέταλλα.

Τα βαριά μέταλλα συσσωρεύονται στον οργανισμό, δεν αποβάλλονται και  προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

PH

Η κλίμακα ph μετράει από το 1 μέχρι το 14. Το 7 είναι το ουδέτερο. Οποιοδήποτε νούμερο κάτω από το 7 είναι όξινο και οποιοδήποτε νούμερο πάνω από το 7, είναι αλκαλικό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση σε παγκόσμιο επίπεδο επιλογής της αλκαλικής διατροφής από πάρα πολλούς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αλκαλική διατροφή έχει μόνο οφέλη για τον οργανισμό και προστατεύει από πάρα πολλές ασθένειες.

Στα πλαίσια της αλκαλικής διατροφής εντάσσεται και η επιλογή ενός αλκαλικού νερού.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ζήτηση αλκαλικού νερού, που σε ορισμένες χώρες το παράγουν με τεχνητό τρόπο!

Ευτυχώς για εμάς στην Ελλάδα, υπάρχουν τα νερά Κρήτης με φυσικό ph8! Αν θες να μάθεις περισσότερα για την αλκαλική διατροφή, δες εδώ  

Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητά επιλέγουν να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Άλλοι λόγοι αφορούν την γεύση και την οσμή που έχει το χλωριωμένο νερό, καθώς αλλοιώνει την γεύση του καφέ και των άλλων ροφημάτων.

 

Επιλέγοντας τα εμφιαλωμένα Νερά Κρήτης είμαστε σίγουροι ότι πίνουμε ένα σταθερά υψηλής ποιότητας και βραβευμένης γεύσης ασφαλές, καθαρό, φυσικά αλκαλικό και υγιεινό νερό!