Μουκάλια για πότισμα των φυτών

Μην πετάξεις τα μπουκάλια!

Μουκάλια για πότισμα των φυτών

Φεύγουμε διακοπές; Τα φυτά μας;

Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί όταν ετοιμαζόμαστε για τις διακοπές μας, είναι το ποιος θα φροντίζει τα φυτά μας όσο εμείς θα απουσιάζουμε

Για τα φυτά που έχουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, τα πράγματα είναι εύκολα.

Βάζουμε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος, το ρυθμίζουμε και είμαστε έτοιμοι.

Για τα φυτά εσωτερικού χώρου όμως τι μπορούμε να κάνουμε;

Αυτό που πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τα κενά πλαστικά μπουκάλια από τα Νερά Κρήτης που έχουμε καταναλώσει και που έχουμε φυλάξει για αυτόν τον σκοπό.

Χρειαζόμαστε 2 πλαστικά μπουκάλια νερού του 1,5lt για κάθε μεγάλη γλάστρα, 1 για κάθε μεσαία, και 1 μπουκαλάκι του 0,5it για κάθε μικρή γλάστρα.

Μία μέρα πριν την αναχώρησή μας για τις διακοπές, ποτίζουμε τα φυτά μας πολύ καλά.

Γεμίζουμε τα κενά πλαστικά μπουκάλια με νερό.

Με μία γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζουμε το μπουκάλι με το νερό και ταυτόχρονα το στρίβουμε αριστερά και δεξιά μέσα στο χώμα έως ότου σφηνώσει και μπορεί να σταθεί μόνο του χωρίς να το κρατάμε.

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα μπουκάλια από τις γλάστρες και τα συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται για να γεμίσουν μέχρι επάνω.

Αν οι γλάστρες ήταν επαρκώς ποτισμένες πριν τοποθετήσουμε τα μπουκάλια, τότε δεν θα έχουν απορροφήσει περισσότερο από το ⅓ του μπουκαλιού νερό.

Επανατοποθετούμε τα ξανά – γεμισμένα με νερό μπουκάλια με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο σημείο που τα είχαμε πριν μέσα στην γλάστρα.

Για τις γλάστρες που είναι μέσα σε κασπό η για φυτά όπως οι ορχιδέες που δεν έχουν χώμα αλλά φλοιούς από ξύλο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά τοποθετούμε στο μπουκάλι το καπάκι του αφού πρώτα του έχουμε κάνει μία μικρή τρύπα στο κέντρο του. Επίσης κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στον πάτο του μπουκαλιού.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι το νερό να πέφτει σταγόνα – σταγόνα κοντά στην ρίζα του φυτού μας.

Τώρα μπορούμε να φύγουμε για τις διακοπές μας ξένοιαστα!

Τα φυτά μας θα είναι επαρκώς ποτισμένα για τουλάχιστον 20 μέρες, αρκεί να είναι μέσα στο σπίτι προστατευμένα από την άμεση ηλιακή έκθεση.