Κρήτη. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας!

Η Κρήτη μας!

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας για την Κρήτη που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Όταν βλέπετε ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ, ακόμη και αν είστε σε θέση να κατανοήσετε τη χημική ανάλυση του νερού στην ετικέτα, δεν μπορείτε να ξέρετε από πού πραγματικά προέρχεται.

Εκτός κι αν έχετε επισκεφθεί την πανέμορφη Κρήτη, το μεγαλύτερο το πιο ιδιαίτερο και πολυποίκιλο νησί στο νότιο τμήμα της Ελλάδας, δεν θα μπορείτε να φανταστείτε το εξαιρετικά όμορφο νησί από το οποίο προέρχεται το νερό μας! Και πιο συγκεκριμένα από την πηγή Βαρύπετρο της Θερίσου στα Χανιά.

Εκεί, το συλλέγουμε με σεβασμό και το αναλύουμε διαρκώς, πριν και μετά την εμφιάλωση, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε με προσοχή στο σημείο που το βρήκατε.

Ένα μπουκάλι Νερά Κρήτης γεννιέται στον ίδιο τόπο όπου ο Μινωικός πολιτισμός αναπτύχθηκε για πάνω από 1000 χρόνια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε πιθανότατα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης (Θήρα).
Στο ίδιο μέρος όπου συνυπάρχουν μέχρι σήμερα ο συναρπαστικοί μύθοι, όπως του Μινώταυρου και ο συσχετισμός της Κρήτης με την χαμένη Ατλαντίδα.

 

ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΥΣΗ, ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Ένα μπουκάλι Νερά Κρήτης προέρχεται από το ίδιο σημείο όπου τα Λευκά Όρη επιβλέπουν τα νησιά των Κυκλάδων στο Αιγαίο και το γραφικό εναλλασσόμενο τοπίο, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς.

Ένα μπουκάλι Νερά Κρήτης παράγεται στον ίδιο τόπο όπου οι διάσημες κρυστάλλινες, εξωτικές παραλίες του νησιού μας, όπως η παραλία με το φοινικόδασος του Βάι, η ροζ παραλία του Ελαφονησίου και η παραλία του Μπάλου, θα κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας με την πρώτη ματιά.
Παράγεται στον ίδιο τόπο  όπου αναπτύσσονται μοναδικά βότανα όπως το δίκταμο (ένα είδος βοτάνου για την παρασκευή τσαγιού) και ζώα όπως το κρι κρι (ένα προστατευόμενο είδος άγριας κατσίκας).

Και τέλος, τα Νερά Κρήτης μοιράζονται με υπερηφάνεια την ίδια πατρίδα με μερικούς παγκοσμίως γνωστούς Κρητικούς – όπως ο διάσημος ζωγράφος Ελ Γκρέκο (Δομένικος Θεοτοκόπουλος), ο Βιτσέντζος Κορνάρος συγγραφέας του Ερωτόκριτου, ο Οδυσσέας Ελύτης Νομπελίστας στη λογοτεχνία, ο Νίκος Καζαντζάκης Συγγραφέας του Ζορμπά που είχε προταθεί 9 φορές  για το βραβείο Νόμπελ και ο John Aniston, ηθοποιός, πατέρας της Jennifer Aniston.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε τα Νερά Κρήτης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, θα ξέρετε ότι προέρχονται από ένα από τα πιο χαρισματικά μέρη της γης και είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι της Κρήτης!